lördag 20 juni 2015

Dans på midsommarön i kyrkan

Det var midsommar 2006 och fullständigt omöjligt att få tag på en barnvakt till mina pojkar 8 och 6 år. Kloker ansåg att vi fixar det genom att ta varsin pojke med oss till jobbet. På samma ställe kunde de hitta på för mycket dumt.

Min förstfödde hade snällt suttit på en stol på läktaren, sjungit med och varit fullt engagerad i gudstjänsten som Kloker spelade. Han hade inte fått ha med sig någon egen underhållning och hade klarat av allt galant. Kloker var mycket nöjd och pojken likaså. 

Eftersom jag inte är lika sträng som Kloker så fick Mittemellan packa ryggsäcken full med Kalle Ankor, ritpapper och pennor, leksaker och mellanmål. Genast då vi kom till kyrkan byggde han bakom min rygg en ö av kyrkokörens stolsdynor. Där högg han i med matsäcken innan klockorna ens hunnit ringa in.

Det var en mycket spännande gudstjänst för mig vill jag lova. Under predikan satt också jag på ön och mumsade på russin men måste avbryta leken då den långa kollektpsalmen skulle spelas. En vänlig grönskas rika dräkt sjöng jag för full hals. 

Men vad var det för ljud som dunkade i rytm? Jag sneglade bakåt och upptäckte till min fasa att den stora figuren som Mittemellan lekte med dansade till musiken. Det var ingen lugn dans, det var som en letkajenkka på läktargolvet, som ju var taket för dem som satt under. Mellan varje vers försökte jag hyscha ner honom och fräste SCHHH så att spottet yrde. Men Mittemellan, som var så inne i leken och musiken, tog ingen notis om mig. Behöver jag säga att det kändes som en evighet innan kyrkklockorna äntligen ringde ut...

Vad lärde vi oss av detta? Absolut ingenting annat än att pojkarna faktiskt är riktigt musikaliska. Men tacka vet jag att Junior har dygnetruntdagis året om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar