måndag 22 juni 2015

Prioritera positiv energi!

Vad tiden flyger i väg i trevligt sällskap! Nu har vi bröstsystrar skrämt upp vår femte syster och berättat om kortisonfylla, cytohjärna och alla dråpliga situationer man kan hamna i med cellgift i kroppen. Tror fortfarande att det är bättre att veta än att gå in i det okända utan ett hum. Naturligtvis reagerar alla olika på olika mediciner men knappast finns det någon som inte alls skulle känna av giftet i kroppen.

Alla systrar är fortfarande stela i kroppen och har svårigheter med att stiga upp då vi suttit länge. Det blir bara så absurt då vi för några ögonblick ser ut som ett gäng åldringshemsrymlingar. Däremellan ekar skratten så ingen kan tro att det är "dödssjuka" kvinnor som driver med döden. Men galghumorn är en del av överlevnadsstrategin då man har cancer. 

Uttrycket "ett skratt förlänger livet" är inte helt taget ur luften.


2 kommentarer:

  1. Den femte systern sov lite dåligt senaste natt... Det beror nog inte på att ni skulle skrämt upp mej. Jag tror nog också det kan vara bra att va lite förberedd på hur det kan bli. Vet bara att det högst troligt är på skakiga ben jag går till onkologen på torsdag. Kram ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte det kan gå så... Jag har också sovit dåligt. Även om jag har behandlingen över så har jag fortsättningsvis mycket att bearbeta. Och fortfarande tror jag att det är bättre att du vet att vi alla har både likadana erfarenheter och individuella. Sen är det din tur att berätta om dina åt någon annan syster som kommer efter dig. I stunder av ofattbar otrygghet finns tryggheten i att någon annan klarat behandlingen och visar att det kommer bättre dagar och stunder. Kram Femman!

      Radera