tisdag 16 juni 2015

Tänka-om-övning

Då jag håller på med något kan jag känna hur jag plötsligt blir utan krafter. Inte ens min envishet kan stå emot lealösheten som kommer över mig. Det här är jag inte van med och jag undrar om medicinen är skyldig.

Måste dagligen fördela mina krafter så pass noggrannt så att jag orkar till kvällen. Är tacksam över att jag får vara sjukledig också i juli. Känner mig faktiskt inte arbetsför ännu. Räknar med att börja jobba i augusti och hoppas få en mjukstart innan verksamheten kommer i gång.

Vi repar oss mycket individuellt vi som fått cancerbehandling. Någon kan återgå till sitt jobb med så gott som samma fysiska krafter som före insjuknandet. Andra måste tänka om och kanske hitta nya lösningar beträffande arbetsuppgifterna. Själv är jag allt annat än "som förr". Hoppas ändå kunna utföra mina arbetsuppgifter på ett dugligt sätt eftersom jag verkligen vill jobba igen.

Trots att jag försöker tänka positivt faller jag gång på gång. Tanken slog mig senast i dag att fjällvandring som jag verkligen hade velat gå på inte längre är min grej. Fortfarande promenerar jag nämligen med rullatorn.

Övar mig i att ha öppna sinnen så att jag kan hitta sånt som passar mig och som jag kan göra för mitt eget välmående. Ibland får man nöja sig med surrogatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar