torsdag 14 april 2016

Lyxfällan och uppvaknandet

Ibland roar jag mig med att titta på Lyxfällan som sänds i Sveriges TV3. Där får människor hjälp med sin vardagsekonomi som spårat ur. En stående kommentar som personerna klämmer ur sig är: inte hade vi en aning om att det var så mycket (skulder vi hade).

I dag sa jag åt Kloker, att nu tömmer vi varje skrubb, garderob och förråd på täcken, dynor, filtar och sängöverkast. Så sparar vi några och ger bort resten.

Sagt och gjort. En stund senare stod vi i vardagsrummet och betraktade allt framrivet som fyllde hela golvytan. I det ögonblicket förflyttades vi till Lyxfällans budgettavla då vi konstaterade: inte hade vi en aning om att det var så mycket... Tala om ett uppvaknande bland sängkläderna...

2 kommentarer:

  1. Ja hu då. Jag tror (vet) att vi har för många påslakan. Ibland när vi ska dra lakan kan min äldsta dotter förundra sig över mängden som samlats i bastun. Det är ju sant att om man har färre lakan så behöver man inte dra 36 lakan på en gång (vårt rekord...)Då är visserligen underlakanen medräknade, men ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju lite uppmuntrande ändå att vi är flera i samma situation... Nu har jag glatt katterna i katthuset med täcken, dynor och filtar. Både katthus och hundhus tar tacksamt emot sånt som man helt enkelt inte täcks ge åt någon annan...

      Radera