onsdag 27 april 2016

Tro i vardagen med Sångrören

Länge har jag längtat efter att ha en verksamhetsform som skulle stå på flera ben. Under våren har jag hållit en sång- och diskussionsgrupp i Malax församling. Träffarna har kallats Tro i vardagen

Unison sång är något av det vackraste, svåraste och mest berörande som finns förutsatt att de som sjunger är samsjungna. Där kittet finns med händer någonting hos både sångare och lyssnare. Gud verkar, budskapet går hem och berör. 

Just detta hände i dag och jag uppfattade att sångarna var redskap för Guds ord. Prästen kallar man för Guds språkrör, nu hade hans Sångrör aktiverats. Eftersom gruppen ska sjunga i kyrkan på pingsten så fanns namnet alldeles klart och tydligt i luften. Det var bara att snabbt nappa tag i det. Så nu medverkar Trallarna och Sångrören på pingstdagen.

Efter den lyxiga kaffestunden med jordiskt snarvel tar så den djupa delen vid. Ibland har jag kastat ut ett ämne eller några tankar och så har vi diskuterat och ventilerat. Ibland har jag läst lite längre avsnitt ur Bibeln eller ur Ylva Eggehorns bok Mannen som aldrig byggde en veranda. I den boken blir 27 bibliska kvinnor och män presenterade på ett mycket fräscht, engagerande och tankeställande sätt.

I Tro i vardagen har jag själv fått utvecklas och visst är det tydligt att mina 14 deltagare märker att det är prästyrket som jag brinner för. 

Tack till er alla som deltar! Ni är aktiva, glada och förväntansfulla och jag njuter till fullo av att få läsa högt, diskutera och upptäcka Bibeln och den kristna tron i vardagen. Och allt detta tillsammans med er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar