lördag 18 november 2017

Droppen

Hur mycket ska man egentligen behöva ta av andras sura kommentarer? Jag är fem före att bränna ut mig och kanske är det därför som jag är extra känslig. Speciellt då det kommer per mejl så att jag inte hör tonfallet eller ser människan i ögonen.

Jag brinner verkligen för att vara präst, för att beröra med Guds ord, för att engagera folk och få dem till kyrkan och den gemenskap som jag själv tycker att bär mig genom livet. Tron på Gud är stark och tron har gjort mig stark. Mina motgångar i livet har stärkt mig.

Men är det så att folk i allmänhet tror att handlingskraftiga och starka inte är sårbara? Inte tar illa vid sig? Har man rätt att slänga ur sig vad som helst, glömma vanligt folkvett då man har att göra med någon som ser ut att kunna ta emot vad som helst?

Mitt mått är rågat då min åttaåriga son stortjuter för att mamma är ur balans pga jobbsaker. En alldeles tröstlös Junior vill bara ha mamma nära intill sig, sitta i famnen. Inte ha en mamma som kommer hem mitt i natten och har missat Bamsesagan. En mamma som åkt innan han vaknat för att skriva protokoll. En mamma som inte hinner laga mat för att själavårdssamtalen är viktigare.

- När är jag viktig, mamma???!!! Jag är så trött på det här!!! skriker Junior som aldrig någonsin skriker åt mig. Och jag inser att det gått för långt. Jag kan inte fortsätta jobba i den här takten. Och vad är det viktigaste att minnas med tanke på ett canceråterfall? Att inte stressa.

Jag älskar mitt ämbete och jag älskar Gud. Men jag slits i bitar av att känna att jag hela tiden ligger efter med mina arbetsuppgifter. Någonting är helt galet. Och jag kan inte se på situationen utifrån och peka ut vad jag ska ändra. på. Till det är jag alldeles för trött.

4 kommentarer:

 1. Nu har jag oroat mej för dej i flera veckor, Caima du får inte glömma att andas!!
  Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du bryr dig och påminner mig! En dag jobb ännu och sen är det hög tid för vila, reflektion och funderingar hur jag kan bryta ett mönster som bara skapar djupare sprickor om det fortgår.

   Radera