lördag 4 november 2017

Vi ställer till reformationsfest!

Har gjort bordsdekorationerna för morgondagens reformationsfest. Det blev 30 skålar fyllda med blommor ur trädgården och ris från skogen. Junior har varit med och transporterat allt till Stora församlingssalen, hjälpt till med ballonger och däremellan underhållit mig genom att spela Köp varm korv på flygeln.

I morgon firar vi alltså reformationsdagen och därmed avslutar vi också reformationsåret med Luthers psalm Vår Gud är oss en väldig borg. Alla medarbetare är på plats i kyrkan kl. 13 då vi först firar mässa (barnen har en egen hörna bak i kyrkan) och sedan går vi över till Stora församlingssalen, äter laxsoppa och har lite program. Barnen kan bland annat gå en spårning.

Och hur min predikan gick i dag? Precis som planerat. Jag utgick från dikten Tröstens koral och klarade mig utan att ha skrivit ner någonting alls. Att få skapa i stunden och verkligen föra en dialog med åhörarna ger mig själv så oerhört mycket mera än om jag satt varje ord på papper. Men som jag skrivit förr, är allt väl förberett. Och under förmiddagen före märker jag att jag måste få ha huvudet för mig själv för att ladda och fokusera. 

Kanske dags att skriva ett inlägg om hur jag memorerar mina tal...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar