söndag 31 december 2017

Gammalt, nytt och lite tråkigt

Det är då för väl att jag inte råkar ha arbetsuppgifter just nu. Junior började känna sig hängig igår och det blev för mig att vaka med honom hela natten sen han insjuknade. Istället har vi sovit flera timmar på dagen han och jag medan hans pappa jobbat. Nu hoppas jag förstås att jag hålls på benen så att operationen kan bli av. Har försökt hålla mig undan smittor men det går ju inte att vända ryggen till sitt eget sjuka barn.

Vi har fått träffa barn och barnbarn och firat jul med alla i olika omgångar och konstellationer. Det är intressant med barn i olika åldrar. Att dela deras tankar om livet och vardagen. Och så är det uppfriskande att ta del av deras framtidsdrömmar. Det råder en viss nybyggarglädje just nu. Samtidigt känner jag själv hur färdig jag är med vissa skeden av mitt eget liv.

Tror att jag börjat uppskatta bekvämlighet, långsamhet och livet i det lilla. Men jag längtar nog också efter äventyr och resor, men inte som förr med ryggsäck och oplanerade resplaner, utan efter ordnade och förutsägbara händelser.

Min hälsa präglar antagligen för all framtid vår familj. Så gör också mitt prästyrke. Och att hitta en lyckad balans är vad jag önskar mig av det nya året. Jag önskar verkligen att jag ska kunna vara mig själv. Alltid. Den jag blivit med åren. Den jag formats till.

I Jesu namn vill jag avsluta år 2017 och gå in i det oskrivna år 2018. Vad kan det föra med sig?

Om Herren dröjer får vi väl reda på mera. Vartefter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar