söndag 7 januari 2018

Sofie Westerlund och nytt rekord i stav

Finlands flagga i topp!

På trettondagen i Stockholm 
under tävlingen 
Just pole vault indoor 2018 
hoppade Sofie äntligen nytt rekord:

381 

Därmed höjde hon det gamla 
med 10 cm och tog femteplatsen.


- Resultatmässigt har jag stampat på stället de tre senaste säsongerna. Att idag få ett kvitto på att träningen jag gör ger resultat känns så oerhört bra och skönt, skriver Sofie.

Vann gjorde Qu Huiqin från Kina (431), Saga Andersson (Esbo) tog silvret (431) och Minna Nikkanen fick brons (421). Victoria Kalitta från Polen blev fyra (391).

Det var inte bara det nya rekordet som gladde Sofie. En milstolpe i karriären var det att få sitt namn på "nummerlappen". 

Kan gissa att den allra första Westerlundlappen hamnar på väggen i flickrummet.


Här hemma följde Anton och Junior sin kusin Sofies liveresultat på nätet. Då vi väntade på rekordhöjden och sedan såg resultatet blinka till gick Camilla i taket av glädje!

- Du skriker ju värre än då jag sväljer medicin, konstaterade Junior med händerna för öronen...

Sofie - GRATTIS!!!

Hälsar hela familjen


2 kommentarer:

  1. Stort tack Camilla och ni andra i familjen! /Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv, Sofie! Vilken rysare du bjöd oss på. Och vilken ren serie du hoppade innan höjden kom emot. Inte en enda rivning! Det visar att du är stort på gång nu och allt du satsat på teknik, fysik och mental träning börjar ge resultat. Jag vet vilket ditt nästa mål är. Sikta högt men sikta också på delmålen. Helheten och detaljerna behöver gå hand i hand. Ät rekordglass nu - skolan börjar i morgon...

      Radera