fredag 23 februari 2018

Färre intryck men flera fiskar

Krafterna fattas mig fortsättningsvis. Kroppen känns tung och bångstyrig. Som om den ville säga: Men snälla nån, fattar du inte att hela systemet är slutkört?! Du har slitit ut dig och nu är det dags att vila. Du ska vila. Huvudet, kroppen, själen, anden, whatever.

Vet inte vems rösten är men den maler i mitt huvud hela tiden. Och jag låter den gå på. Dessutom har jag faktiskt börjat lyda den också. Känner hur jag börjar släppa taget om alla måsten, förväntningar. Orkar man inte så orkar man inte.

Varje dag blir en övervägan, en balansgång. Det gäller att göra val, både stora och små. Mest små. Ska jag fylla en tvättmaskin nu eller sen? Hämta mediciner från apoteket sen eller senare? Besvara mejl någon gång eller aldrig?

Har avbokat nästan all reklampost som kommer till min inkorg. Rensar överallt. Till och med bland kryddorna. Strävar efter färre intryck, färre val, färre av allt. 


Men det finns undantag. Jag har beställt ett akvarium som Junior ska få ha i sitt rum. Känner en längtan efter att smälta in i fiskarnas rytm och simma runt i kravlöshetens famn. 

Camilla är nog rätt så utmattad.

2 kommentarer:

  1. Jag tänker på dig Camilla. Att vila kräver träning. Du får börja träna på att vila nu...kram

    SvaraRadera