söndag 25 februari 2018

Nya upptäckter ger ny energi


Akvariet är på plats i Juniors rum. Vi har hjälpts åt att tvätta gruset, plantera växterna, placera två stora lavastenar och en stor rot. I skåpgömmor hittade vi färggranna glaskulor, någon snäcka och en vacker sten från en semesterresa. 

Nu fattas bara fiskarna. Men de får vi hämta tidigast i mitten av veckan. Vattnet ska stå några dagar och växterna behöver vänja sig vid att bo på ny plats. Fast fiskarna har vi bekantat oss med i djuraffären och nu hoppas vi förstås att exakt de utvalda är kvar då det är tänkt att de ska flytta till oss.

Ni hör att jag är helt uppe i akvarievärlden. Fantastiskt! Att ha ork att engagera sig i någonting nytt, vara tillsammans med man och barn och samlas runt en glaslåda med vatten i. Fantastiskt! Att låta några firrar bli föremål för ens längtan och saknad. Fantastiskt! Att livet kan få andra dimensioner då man pysslar med stenar och vatten. Då man har en gemensam hobby.

Har dessutom börjat lyssna på mina CD-skivor. Kan inte minnas när jag skulle ha satt mig ner och bara låtit musiken flöda fritt. Länge har musiken för mig varit förenat med krav, examen, jobb. Att som musiker kunna lyssna okritiskt är inte helt lätt. Men nu låter jag musiken bli en liten lisa för själen. Äntligen.

2 kommentarer:

  1. Allt har sin tid, kära Camilla. Kram & sköt om dig, h. Anne.

    SvaraRadera