tisdag 20 mars 2018

Äntligen fungerar läsningen igen

Böcker. Jag har alltid dragits till den fysiska boken. Men efter att jag insjuknade i cancer hösten 2014 har jag haft svårt att läsa böcker. Bara tanken på en bok har fått mig att må dåligt. Riktigt spydåligt menar jag, så att det vänder sig inombords. Och det märkliga är att jag hört andra i min situation som känt av samma illamående. Man kan helt enkelt inte tänka sig att ta en bok i handen för att läsa, som före. Men jag har längtat efter att kunna sjunka ner i någon annans liv, följa andra människors livsöden och för en stund glömma mitt eget.

Under min sjukskrivning har jag tagit itu med läsningen. Jag har trotsat illamåendet och svårigheterna med koncentrationen och tänkt att jag läser oberoende av om jag minns någonting eller om jag mår illa.


Sakta men säkert har jag lyckats komma tillbaka till glädjen med läsningen och har kommit igenom några böcker som jag här kan tipsa er om. (Tunga ämnen men intressanta!)

Cathy Rentzenbrink: Allt för min bror: en sista kärlekshandling
https://www.adlibris.com/fi/sv/bok/allt-for-min-bror-en-sista-karlekshandling-9789188107237

Paul Kalanithi: När andetagen blir till luft, Den sanna historien om en neurokirurgs öde - från läkare till cancerpatient
https://www.adlibris.com/fi/sv/bok/nar-andetagen-blir-till-luft-9789113077086

Hyeonseo Lee: Flickan med sju namn, Min flykt från Nordkorea
https://www.adlibris.com/fi/sv/bok/flickan-med-sju-namn-min-flykt-fran-nordkorea-9789177790730


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar