söndag 15 april 2018

Bråda dagar och dopp i havet

I Åbo fick jag träffa kirurgen som konstaterade att flera deciliter vätska försvunnit men att det ännu finns 4-5 dl fett som i ett senare skede ska sugas bort. Samtidigt ska en korrigering ske i armhålan och dessutom ska gammal ärrvävnad från strålningen tas bort. Så ännu är vi inte klara med projektet. Nästa läkarkontroll blir i juli dvs ett halvt år efter operationen.

Har fått samla ihop all min energi för att börja jobba. I fredags tog jag itu med min post och kollade upp vad som hänt medan jag varit borta. Jag läste gamla protokoll och hann med två möten innan huvudet gav upp strax efter kl. 13.

Idag höll jag min första högmässa på över tre månader. Det var lite rostigt men visst finns allt kvar av kunskap och rutin fastän det för stunden känns som om allt är långt borta.

Veckans höjdpunkt blev vinterbadandet med syster Susan. Med varma skor och handskar kändes faktiskt vattnet på 0,5 grader inte så farligt kallt. Det gick till och med att efteråt sitta en stund i solen på verandan fastän det bara var 5 grader i luften.


På vår gård finns fortfarande stora snödrivor kvar. Men nu orkade inte Junior vänta på studsmattan längre så idag togs den ibruk igen. Det är alltså full vinter hos oss ännu även om våren tar över mer och mer för varje dag som går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar