torsdag 26 april 2018

Byter jobb

Takten på jobbet har varit vilsam de här dagarna. Jag har kunnat ha vettiga arbetstider, hunnit med. Nu har jag sex lediga dagar av ihopskramlade semesterdagar, lediga veckodagar. Då jag sedan kommer tillbaka är tempot högt under tio arbetsdagar i streck. Och jag vet redan nu att jag kommer att få bita ihop för att orka.

Alltså. Jag har beslutat mig för att anhålla om ett års tjänstledighet för att istället jobba i en annan församling. Jag vet att jag vill, orkar och kan jobba på ett mindre ställe där tempot är lägre. Jag behöver göra det här för min hälsas skull. För min familjs skull. För oss. För jag vill inte bara vara präst. Jag vill vara allt det där som jag under sjukledigheten såg att jag faktiskt är. Som jag längtar efter att vara.

De behöver mig, de mina. Och dit räknar jag hela min bullriga storfamilj med slängar av ex och tillkommande medlemmar, flickvänner, pojkvänner, barn, hundar, katter. You name it.

Fram till min rekordlånga semester försöker jag klara av min jobbsituation. I höst möter jag en ny församling, nya medarbetare, en ny vardagslunk.

Det känns som om jag vore beredd nu. Att följa vägen som jag ser att jag blivit ledd att gå. För jag litar på att vår Skapare vet vad han håller på med.

All pappersexercis är klar 24.5. Fram tills dess får ni spekulera hejvilt. Men jag vågar påstå att det blir ett intressant bloggenår. På alla sätt och vis.


6 kommentarer:

 1. Åååh! Så spännande! 24.5 är nog en viktig dag för många i år.

  SvaraRadera
 2. Vilket bra beslut! Och så trevligt det var att träffa dej i lördags!
  Efter att jag hört dej "live" är jag imponerad av dej som präst, din röst och din övertygande blick.
  All lycka till dej och din familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det tog någon sekund innan jag placerat dig. Du var så bekant och ändå inte... Roligt att du gav dig till känna!

   Radera
 3. Låter som ett bra beslut men jättetråkigt att mista dig. Du skall göra det du känner är bäst för dig och de dina! Allt gott önskar jag dig.
  Gertrud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och vad bra att du förstår mig. Kom till ett vägskäl och måste välja. Tror och hoppas att jag gjort ett gott val.

   Radera