lördag 23 juni 2018

Sannas matkasse - så har det gått

Rödbets- och sparrissallad på en bädd av babyspenat
och med ett täcke av ekologisk fetaost.
Serverades med gräddfil och korngryn.Sen mars har vi haft Sannas matkasse som levereras till dörren på måndagar. Råvarorna och recepten är planerade till tre rätter för två personer. 

Nästan allt är ekologiskt, fullkorn eller annars nyttigt. Svinnet är minimalt eftersom man av samma råvara kan göra flera av veckans rätter t.ex. kan en fetaostbit delas i halvor och ingå i två rätter. 

Varje vecka är en rätt vegetarisk, en med fisk och en med kött av varierat slag. Mängden mat räcker oftast längre än till två. Gårdagens vegetariska rätt (som vi nog skarvarde i med en rökt laxbit på 300 g) räckte till fem stora portioner och det finns fortfarande pärlgryn av korn och babyspenat kvar.

Vi hade två veckors paus i samband med läger/jobb och först då märkte vi hur otroligt välbalanserat vi äter med Sannas matkasse. Jag blev riktigt upp och ner av mat med kort fyllnadstid. Och då mellanmålen enbart består av produkter innehållande stora sockermängder och man då hoppar över dem blir det för långt mellan måltiderna.

Många har frågat om våra matkostnader inte blir större med Sannas mat. Men nej, det är tvärtom. Eftersom kostnaden är 50 euro per vecka (leverans ingår) blir det en månadskostnad på 200 euro. Naturligtvis skarvar vi i med "egen" mat också men det kan vara ganska skönt att äta köttsoppa, ärtsoppa och annat lätt och billigt som omväxling till Sannas mat. Och jag märker att impulsköpen är nästintill obefintliga.

Hos oss stannar Sanna åtminstone tills vi tycker att vi själva har energi att ta oss an en balanserad kost på egen hand. Nu är Sanna precis det stöd vi behöver för välmåendet i vår familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar