söndag 3 juni 2018

Sommar, sol och skriftskola

Det har varit skolavslutningarnas veckoslut och en viss yrsel på vägarna. Nu följer sommarlov för vissa, sommarjobb för andra och skriftskola för många. I Vasa inleds i morgon både dagskriftskolan och det första lägret på Alskat lägergård. Jag jobbar ännu en vecka i stan innan det är min tur att nästa söndag åka ut på det andra Alskatlägret.

Samtidigt som skriftskolundervisningen behöver sin egen tid av förberedelse så har jag en hel del arbete med mina pastoralkurser. Den inbokade utfärden med den övriga familjen måste jag hoppa av för att kunna läsa ostört ett par dagar. Hoppas på så sätt komma ifatt lite. Sedan blir det 10 dagars arbetspass.


Men det är sommar! Syrenerna som aldrig brukar blomma hos oss den här tiden har slagit ut. Gräset växer i racerfart och blommorna i stenpartiet blommar i tur och ordning. Och det går ju faktiskt att läsa på pastoralen i trädgårdsgungan...

2 kommentarer:

  1. Det har nästan känts komiskt när folk glatt sagt till mig att är det inte skönt nu när studierna är över? Jag vet ju att pastoralen väntar runt hörnet med alla sina böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog är vägen lång innan man är "fri" att själv kunna söka en tjänst. Nuförtiden blir vi ändå inte placerade med makt som förr då hela familjer rycktes upp och måste flytta.

      Radera