tisdag 7 augusti 2018

All sorts tanka

Har en period nu då jag har riktigt svårt att sova. Jag äter fjärde året cancermedicinen Tamofen och ett par av biverkningarna är led- och muskelvärk. Skuldran är skadad av strålningen och någonting har börjat växa i trakten av ljumsken därifrån den transplanterade biten togs till armhålan.

Kontrollen på sjukhuset i Åbo resulterade i att jag ska på ultra här i Vasa i veckan för att kolla upp knölen på 3 cm. Det kan vara vätska som kapslats in, ärrvävnad eller en ansamling av fett. Det besvärliga är att jag nu bara har sjuka sidor att sova på.

Jag har också inbokat mammografi/ultra och en kontroll på gynpoli. Så det är en massa kollande inom augusti. Förhoppningsvis är allt som det ska. Det är jobbigt att vänta på provsvar. Någonting från den aktiva cancertiden bubblar upp inom en och man börjar tänka i lite halvskumma banor igen.

Under semestern har jag stickat mycket och låtit tankarna flöda fritt. Det tar tid innan man kan släppa alla måsten och verkligen låta tankarna söka sina egna vägar. För man vill ju helst kontrollera dem.

Tänker också längtans tankar. Hur jag ser fram emot att bli farmor eftersom min förstfödde Anton ska bli pappa. 
Farmor. 
Fammo. 
Känner mig plötsligt så gammal och skraltig. 

En av anledningarna till att jag ville bryta jobbstressen var den att jag vill ha tid för min växande familj. För mig är det viktigt att kunna vara en närvarande fammo för... Ja, för vem? Jag vet vad det blir och vad hen ska heta. Men vi väntar med det lite ännu. 

2 kommentarer:

  1. Får önska att allt går bra med dej så att du fullt ut kan och orkar njuta av ditt barnbarn . Så roligt att Anton ska bli pappa ! Jag kan bara inte förstå vart de åren tagit vägen .Han var ju alldeles nyss ett litet dagisbarn .Hälsa pojkarna från mej /Greta

    SvaraRadera