tisdag 4 september 2018

Kalendern fylls snabbt!

Man kan gott säga att mitt nya arbete ramlat över mig. Uppgifterna fylls på i rask takt. Vi har budgettider och församlingsvalet i november ska förberedas. Dessutom är det extra insatta möten med diskussioner om den eventuella sammanslagningen av Vasa och Korsholm. Hur påverkar en sammanslagning församlingarna? Ska vi förbli självständiga, slås ihop och i så fall, hur?

En kollega i samma situation som jag sa häromdan att hen går runt och funderar på hur ledarskapet ska skötas. Jag funderar faktiskt inte så mycket. Jag har lätt för att ta itu med saker och tycker inte om att älta och valsa hit och dit. Alltid är mina snabba beslut inte de bästa men jag kan leva med dem och tar ansvar för följderna. Man kommer långt med vanligt bondförnuft och jag har kyrkvärlden i blodet har jag på känn.

Folk har spekulerat i om jag kommer att hitta förnöjsamhet då församlingen är liten och kretsarna små, eftersom jag är van med betydligt större sammanhang. Men jag har aldrig tyckt om stora tillställningar, festivaler, konferenser eller annat som är av stor storlek. Jag trivs allra bäst då jag får finnas i en liten men innerlig cirkel. Då finns det möjlighet att nå människorna på djupet. Och det är på djupet jag är kallad att verka. Så har jag i alla fall tolkat Guds prästkall till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar