lördag 1 september 2018

Redo för Replot

Efter två veckors intensiva studier har jag lämnat in alla uppgifter och därmed klarat av min femte pastoralkurs. För fyra studiepoäng får man jobba en hel del och jag har varit tvungen att fokusera för att få kursen gjord. Nu har jag en kurs kvar att göra självständigt och två som jag kommer att göra på Lärkkulla tillsammans med flera prästkollegor. Därefter återstår ett lämplighetstest för ledarskap och själva ledarskapsutbildningen som går i maj. Därmed är jag kompetent för att kunna söka vilken prästtjänst som helst, också en kyrkoherdetjänst som kräver avlagd ledarskapsutbildning.

I torsdags tömde jag mitt rum i Vasa, lämnade in dator, telefon och nycklar. Igår gjorde jag allt fast tvärtom i Replot. Städade kyrkoherdens rum och kvitterade ut dator, telefon och nycklar. Så nu är jag 100% t.f. kyrkoherde till den sista augusti 2019.

Jag börjar från ett blankt bord och det känns riktigt bra. Det kommer att bli ett innehållsrikt år och jag är glad över att söndagens tema är Tacksamhet

I morgon den 2 september är det exakt fyra år sen jag fick veta att jag hade bröstcancer. Då hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag fyra år senare skulle ha krafter att börja som kyrkoherde i skärgården. Vägen hit har varit lång, men jag kan se att den här vägen var ämnad just för mig och just nu. Jag har all anledning att vara tacksam!

4 kommentarer: